Ha vitéz nagybányai Horthy Miklós, és a magyar nemzet (mondom a NEMZET és nem néhány magyar) valóban annyira antiszemita, önként és kéjjel zsidógyilkolászó lett volna, mint amilyennek ma a zsidók állítják - és a hatvan éves kommunista agymosásnak köszönhetően már egyre többen valóban hiszik is -, akkor ma Magyarországon nem lennének se zsidók, se cigányok.
Horthy Miklósnak ma minden településen szobra állna a róla elnevezett főtéren, képe kint lenne minden tanteremben. A Horthyra és ránk zúdított vádak a hálátlanság, a hazug rosszindulat, a tudatlanság non plus ultrái!

  Könnyű utólag a karosszékben sörözve okosnak lenni! Mit kellett volna tennie? Ellenállni Hitlernek? Akkor Lengyelország sorsára jutottunk volna. Német Főkormányzóság lettünk volna Veesenmayerrel a nyakunkon. Jött volna Eichmann már 1941-ben(!!!) SS-estől, Gestapostól, Einsatzgruppestől, Zyklon B-stől, és épített volna minden megyében egy Auschwitzot.

  Így 1944. március 19.-ig, - a német megszállásig - Magyarországról (a német befolyású országokból egyedüliként(!!!) nem deportáltak zsidókat. Eichmannt éppen azért küldte ide Hitler, hogy felszámolja Horthy szabotációját.

  1944. október 15.-ig, - a nyilaspuccsig - pedig Budapestről nem történt deportálás. Horthy kisebbik fiát - Miklóst -, az akkor már egyedüliként élő gyerekét a Gestapo elrabolta és Mauthausenbe vitte. Vele zsarolták Horthyt a lemondásáért.

  Tény: Minden magyarországi, illetve innen származó zsidó és cigány Horthy Miklósnak köszönheti az életét.
De a tisztesség nem kifizetődő, és a hálából sem lehet profitálni!

  Ti ROM memóriával rendelkeztek, akiknek az agyukba táplált hazug információk véglegesen tárolódtak, azok számtalanszor előhívhatóak, de megváltoztatásukra, kijavításukra nincs lehetőség.

  A jog fogalmában kéne megegyezni. Elvileg a jó és a méltányos művészete. Akkor pedig a jó és a méltányos fogalmát kéne tisztáznunk. Mert az sokféle lehet.
Közmegállapodásokon, és/vagy erő alapján diktált, hiten alapuló normák, szabályok vannak, amelyek koronként, népenként, hagyományonként, szokásonként eltérőek.
Mindig az erősebb mondja meg, hogy mi az "jó" és a "méltányos". Így lehet "igazságos és "szükségszerű" akár emberek tízezreinek elevenen történő megsütése - lásd: Drezda -, törvények utólagos felülbírálása -, és hirtelenjében hozott, addig nem létező törvények alapján emberek legyilkolása - Nürnberg.
Az igazság tehát nem egyéb, mint puszta erő. Az akaratunk másokra történő rákényszerítésének képessége. Ha az amerikai polgárháborúban a Dél győz, ma a rabszolgaság elfogadott, a rasszizmus pedig kötelező lenne. Az igazságot a háborúk kimenetele határozza meg.

Tehát képzelt erkölcsi fölényed, csak a hídon az elefánttal együtt átdübörgő egér önhittsége. 

Szerző: Bolgyirev  2014.01.03. 13:53 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agymenetelo.blog.hu/api/trackback/id/tr495724570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1967mikes 2014.01.13. 13:12:42

A "Tény": nem tény, hanem merész apodiktikus állítás, melynek valóságtartalma kérdéses. Elég itt utalni a budai nunciatúrára, +Angelo Rotta pápai nintiusra, - emléktábla a várban a nuntiatúra épületén, titkárára, Verolino-ra, a civil Raoul Wallebergre, Giorgio Perlasca-ra, Angelo Sanz Britz.-re, Friedrich Born-ra, általában a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságára. Tény: több mint 15.000 zsidó nem vitáz nagybányai kenderessy Horti Miklós szolgálaton kívüli ellentengernagynak, kormányzónak köszönheti életét... Horthy Miklós kakastollasai, csendörei nagy alattvalói buzgósággal, "erös kézzel" hajtották végre sok helyen, pl. Beregszászton a zsidók deportálását, bevagonírozást... stb... Tessék megnézni a facebook-on közzétett elsöáldozási tablóképem kétnyelvü aláírását... Való: Horthy elhúzta, elszabotálta a deportálást, de a rendelkezésre álló gyenge magyar "karhatalom" amúgy sem tudta végrehajtani ... Ha egy történelmi értékelésnél a "volna" mint verifikálás a mérvadó, elolvasásra sem érdemes... Kérem, hagyjuk a volnát... - különben, hogy mindenki értse, non leguntur... Tisztelem, becsülöm Horthy Miklós emlékét, de nem vagyok hajlandó sem heroizálni, sem lerontani... Iskolás koromban születésnapján ünnepségen lelkesen szavaltam: ..."Navarra höse, vezérünk, urunk ! ... Ha múltba nézünk könnyes lesz szemünk... s istenünkhöz forró hála száll, hogy éjszakánkben ép te jössz valkünk... " 81-évesen emlékezetem pontatlan... Lelkesen énekeltük a "Horthy Miklos ha felül a ... lovára.." nótát... " a két szeme játszadozik örömében, lova lába habot ver az ellenség vérében..." - Világhy, Köln

Bolgyirev 2014.01.17. 20:37:15

A tény az bizony tény!
Ha Horthy Miklós valóban olyan lett volna amilyennek lefestik, akkor Rotta, Verolino, Walleberg, Perlasca, Sanz Britz-re, Born, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága, nem tehettek volna semmit. Minden nap, minden percében jószándékú, mosolygós gorillák vigyázták volna a biztonságukat. Vagy egyszerűen balesetet szenvedtek volna.

A bevagonírozásról szóló történeteknek pedig tendenciózis, sunyi és hazug tálalása van. Jellemző megfogalmázásuk, hogy a "halálba küldték" a deportáltakat.
A csendőrök egyszerűen tették a dolgukat. Mint a tavalyi árvíznél a rendőrség, erőszakkal költöztette ki, rakta teherautóra kitelepítési rendeletnek ellenszegülőket. Nem az ő felelősségük, hogy utána mi történik az intézkedés alá vont személyekkel.
Egyébként a köztudatban (a zsidókében is) az volt, hogy munkatáborokba szállítják őket és azért családostól, hogy a kint lévőknek ne kelljen aggódniuk a itthon maradt szeretteik miatt, nyugodtan dolgozhassanak.

NEM! nem lehet hagyható sem a volna, sem a ha! HA "non leguntur" VOLNA, akkor ez az állítás értelmetlen lenne: HA nem vertem VOLNA le a poharat, nem törött VOLNA el.
süti beállítások módosítása